MENU

Система харчування у «Незабудці» здійснюється способом власного приготування. Приготування готових страв виконується з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). У «Незабудці» три прийоми їжі: сніданок, обід та вечеря.. Медична сестра Олена Петрівна Буднік щодня відвідує групи під час прийому їжі, слідкує за апетитом дітей і правильністю роздачі готових страв відповідно до нових норм та порядку організації харчування.

Меню 27.08.2022

Сніданок:

1. Каша вівсяна молочна з маслом вершковим (250)

2. Гарбуз тушкований (80)

3. Сир твердий (10)

4. Сік фруктовий без цукру (180)

Обід:

1. Суп пшоняний з м’ясною фрикаделькою (250)

2. Рибна паличка(80)

3. Пюре картопляне з маслом вершковим (150)

4. Салат зі свіжої капусти та моркви (60)

5. Пампушка здобна (50)

6. Кисіль із сухофруктів (150)

Вечеря:

1. Вінегрет (150) (варений буряк, картопля, морква, цибуля, квашена капуста (крім дітей до 4 років), олія рослинна, сіль)

2. Яйце варене ½ шт.

3. Каша горнова з маслом вершковим (120)

4. Чай (200)

«Знаємо, що їмо» https://znaimo.gov.ua/

 

Тепер їжа у «Незабудці» сучасна, смачна і максимально відповідає уявленню про здорове харчування. Серед нововведень – зменшення споживання солі, цукру, хліба і трансжирів, натомість – збільшення кількості фруктів і м'яса. Всі страви відповідають нормам харчування, які затверджені Міністерством охорони здоров'я. Нове меню створене за рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я. Воно є найкориснішим і найздоровішим у світі. Платформа ЗНАЇМО_https://znaimo.gov.ua/

Сьогодні у «Незабудці» меню:

Сніданок: 1. Каша кукурудзяна з сиром твердим (120/15) (крупа кукурудзяна, масло вершкове, молоко 3,2%, сіль, сир твердий) 2. Морква припущена з родзинками (80) 3. Какао (200)

Обід: 1. Суп селянський з крупою перловою та сметаною (250/15) ( картопля, цибуля, морква, капуста, крупа перлова, олія, сметана 20%, зелень петрушки, кропу) 2. Пиріг пастуший (150) (картопля, м’ясо свинини, цибуля, томатна паста, масло вершкове (72%), яйце, сіль, борошно) 3. Фалафель (80)(квасоля, яйця, сіль, олія) 4. Пампушка здобна (50) 5. Компот із сухофруктів (150)

Вечеря: 1. Сирник рожевий (150) (сир кисломолочний, морква, цукор(крім дітей до 4 років), ваніль, борошно, яйця, олія) 2.Соус фруктовий (50) 3.Сік фруктовий без цукру (180)

СМАЧНОГО! )))

У закладах освіти відбулись зміни у харчуванні відповідно до Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305. З 01 січня 2022 року «Незабудка» пропонує дошкільникам збалансоване меню, багате всіма необхідними для росту дитини харчовими речовинами. Включаючи вітаміни і мінерали, ми дбаємо не лише про її здоров'я зараз, але і закладаємо основу здорового способу життя в майбутньому. Ще більше корисної інформації про здорове харчування, підказки про реформу, нормативно-правову базу, навчальні матеріали, тощо розміщено на платформі ЗНАЇМО https://znaimo.gov.ua/

Меню на 24.01.2022 року

Сніданок: 1. Салат моркв’яно-яблучний

(морква сира, яблука свіжі, сир твердий, олія рослинна, цукор) (з 4років)

2. Рагу овочеве

(картопля, капуста, морква, цибуля, томатна паста, сіль, пшоняна каша,олія рослинна, масло вершкове)

3. Чай ( заварка чаю «ALOKOZAY», цукор) (з 4 років)

Обід: 1. Суп болгарський зі сметаною

(картопля, морква, цибуля, яйце варене, подрібнена крупа манна, сметана, олія рослинна, сіль, зелень кропу та петрушки)

2. Фіш болі в томатному соусі

(риба хек, рис, цибуля, морква, томатна паста, сіль, борошно)

3. Макарони відварені з маслом вершковим

4. Пампушка здобна

5. Компот із сухофруктів

Вечеря: 1. Рулет м’ясний з яйцем

(м’ясо свинини, цибуля, яйце варене подрібнене, сіль)

2. Каша пшенична з маслом вершковим

3.Капуста квашена (з 4 років)

4. Какао

5. Апельсин

Нехай наші дітки ростуть здорові та щасливі, а ми їм в цьому допоможемо.

Їжа – не тільки здоров'я. Це ще й спосіб мислення.

«Знаїмо» https://znaimo.gov.ua/ – це коли ми знаємо, що їмо! А саме – корисну, свіжу, збалансовану їжу. Уже сьогодні «Незабудка» реформує систему харчування.

Надаємо достовірну інформацію: Меню 25.01.2022 року

Сніданок:

1.Гречаник м’ясний (80 гр)

(м’ясо свинини, яйця, крупа гречана, сіль, цибуля, борошно для панірування, олія рослинна для жарки)

2. Макарони з маслом варені (80/5)

3. Ікра морквяно-бурякова (морква, буряк, олія рослинна) (50 гр)

4. Сік фруктовий без цукру (120 гр)

Обід:

1. Борщ український (250 гр) зі сметаною 20% ж (15 гр)

(картопля, капуста, морква, цибуля, сік томатний, буряк, томатна паста, сіль, зелень петрушки, кропу, олія рослинна, масло вершкове)

2. Картопля запечена скибочками (120 гр)

3.Чахохбілі з курки

(м’ясо курки, цибуля, морква, томатна паста, борошно, сіль, олія рослинна)

4. Салат зі свіжої моркви та яблук (50 гр)

5. Пампушка здобна (50 гр)

6.Компот зі сухофруктів (150 гр)

Вечеря:

1. Гратен зебра (150 гр)

( сир кисломолочний, яйця, какао, цукор (крім категорії дітей до 4 років), ваніль, молоко, крупа манна)

2. Соус фруктовий (40 гр) (суміш сухофруктів, вода, крохмаль, цукор (крім категорії дітей до 4 років)

3.Молоко кип’ячене 3,2% (200 мл)

Смачного)))

uCoz